AJANKOHTAISTA


     Tervetuloa Pieneen Ekopuotiin!

25.11.2011: Pieni Ekopuoti avaa uuden, isomman myymälän la 3.12.2011! Osoite on sama vanha Ridasjärventie 115. Tervetuloa! Jouluksi löydät puodista pehmeät tai kovat, mutta aina yksilölliset lahjat.

Joulumarkkinoilta bongaat Ekopuodin ainakin la 10.12.2011 Hyvinkäällä, Yhteiskoululla. Järjestäjänä toimii Kytäjän Martat.


16.5.2011: Pieni Ekopuoti on toukokuussa mukana:

 • Hyvinkään Karjalaisten järjestämillä markkinoilla. Markkinapaikka on kaunis ja historiallinen Rautatiemuseon pihapiiri ja markkina-aika la 21.5.2010 klo 10-15. Tavataan siellä!

  17.1.2011: 1.2.2011 alkaen uudet hinnat
  Hyvää Uutta Vuotta kaikille asiakkaillemme!
  Ekopuodin hinnat muuttuvat 1.2.2011 alkaen. Nykyinen hinnasto on voimassa kaikissa 31.1.2011 mennessä tehdyissä ostoksissa/tilauksissa. Uusi hinnasto sisältää joidenkin tuotteiden osalta hinnankorotuksia, jotka johtuvat hintojen ja yleisen kustannustason noususta.
  Helmikuun jälkeenkin tuotteidemme kokonaishinnat (tuotteen hinta + toimituskulut + lähetyskulut yms) ovat sangen kilpailukykyiset, joten tervetuloa yksilöllisille luonnontuoteostoksille jatkossakin!

  7.12.2010: Pieni Ekopuoti mukana joulumarkkinoilla seuraavasti
 • su 12.12.2010 Hyvinkään Yhteiskoulu, klo 9-13
 • su 19.12.2010 Aseman koulu, Hyvinkää

  Myynnissä paljon jouluisia tuotteita! Tervetuloa!


  12.5.2010: Pieni Ekopuoti mukana Yhden päivän jutussa
 • Tervetuloa Hyvinkäälle Yhden päivän juttuun helatorstaina 13.5.2010! Pieni Ekopuoti on mukana käsityöläisten torilla Villatehtaan sisäpihalla, nähdään siellä! Myynnissä mm. kasvivärjättyä villaa, kynttilöitä, saippuoita, potpourreja, yrttejä, pesupähkinöitä yms.


  10.4.2010: Pieni Ekopuoti on toukokuussa mukana:
 • Hyvinkään Karjalaisten järjestämillä markkinoilla. Markkinapaikka on kaunis ja historiallinen Rautatiemuseon pihapiiri ja markkina-aika la 22.5.2010 klo 10-15. Tavataan siellä!


  15.2.2010: Pieni Ekopuoti järjestää maaliskuussa 2010 yhteistyössä taide- ja psykoterapeutti Liisa Hakkaraisen kanssa kotailtojen sarjan.

  Anna pieni aika itsellesi ja tule viettämään tunnelmallista, rauhoittavaa ja rentouttavaa kotailtaa Kotimäkeen.  Lisätietoja ja ilmoittautumiset numeroon
  050-441 1581/Liisa.

  21.11.2009: Pieni Ekopuoti on mukana Joulunavaustapahtumassa su 29.11.2009 klo 12-16

  Tapahtuma järjestetään Hyvinkäällä Koulutuskeskus Hyrian luonnonvara-alojen toimipisteessä (entinen Uudenmaan maaseutuopisto) osoitteessa Uudenmaankatu 249. Joulunavaustapahtumaan on vapaa pääsy.

  Tapahtumassa on myyntikojujen lisäksi monipuolisesti ohjelmaa ja aktiviteetteja. Sillä halutaan tuoda esiin paikallisia pienyrittäjiä, käsityöläisiä sekä lähi- ja luomuruoan valmistajia.

  Tapahtuman teemat ovat:
 • luonto ja ympäristö, kestävä kehitys
 • lähi- ja luomuruoka
 • joulumyynti, käsityötuotteet
 • toiminnallisuus lapsiperheille

  Tervetuloa käymään osastollamme! Myyntipöydällämme (ulkopaikka 8-9 autokatoksessa) mm. soija- ja mehiläisvahakynttilöitä, käsintehtyjä saippuoita, neuleita, yrttiteetä, pesupähkinöitä, kasvivärjättyä villalankaa ynnä muuta!

  26.10.2009: Pienen Ekopuodin olemassaolossa alkaa uusi ajanjakso, kun avaamme pienen myymälän varaston yhteyteen. Tervetuloa tutustumaan!
  26.9.2009: Virpi Raipala-Cormier: Vinkkejä Suomessa kasvavista yrteistä ja kasveista
  "Muistathan käyttää ja suositella seuraavia yrttejä, jotka kohottavat immuniteettia: siankärsämö, kamomilla, kehäkukka ja kaunopunahattu eli auringonhattu. Antiviraalisia ja lämmittäviä kasveja ovat myös piparjuuuri (kuten inkiväärikin), krassi, valkosipuli ja mustaviinimarja (erityisesti lehdet). Mehiläisten tuottama kittivaha eli propolis on myös todistettu tärkeäksi antibioottiseksi aineeksi edellä mainittujen lisäksi.

  Immuniteettia välillisesti nostaa lisäksi pii-pitoiset kasvit kuten vahvistava nokkonen ja takiaisen juuri. Maksan toimintaa tukevat kasvit auttavat bakteerien ja virusten tuhoamisessa kuten esimerkiksi voikukka. Yrttejä käytetään jauheina, yrttiteenä tai -uutteena.

  Huonot ravintotottumukset (mm. suuri valkaistun sokerin käyttö) laskevat immuniteettia heti. Joku on laskenut, että 1tl sokeria laskee immuniteettia 20 minuutiksi. Tuoreiden paikallisesti viljeltyjen luomuvihannesten määrää kannattaa nostaa aterioilla. Ne sisältävät paljon bioenergiaa ja polyfenolisia yhdisteitä, joiden tiedetään kohottavan kehon puolustusvastetta.

  Antioksidanteilla kuten tärkeillä vitamiineilla (C-, A- ja E-vitamiini) ja niiden kanssa yhdessä toimivilla hivenaineilla (sinkki, seleeni) saattaa olla myös tärkeä merkitys mm. stressitekijöiden lisääntyessä. Kotimaiset marjat, niin metsä- kuin puutarhamarjat, ovat tunnetusti hyvin vitamiinirikkaita ja erityisesti tyrnissä C-vitamiinipitoisuus on valtava.

  Kasviantioksidantit ovat tärkeitä kehon yleishyvinvoinnin kohottamisessa ja taistelussa vapaita radikaaleja vastaan. Kasviantioksidantteja tarvitaan enemmän myös silloin kun ihmisen mieliala laskee ja fyysiset ja psyykkiset rasitustekijät kasvavat. Marjojen lisäksi kasviantioksidantteja sisältävät myös runsaasti useimmat maustekasvit ja myös nokkonen.

  Adaptogeeniset kasvit kuten mm. väinönputki ja kuismat saattavat auttaa erilaisten sairauksien kuten sikainfluenssan ennaltaehkäisyssä, sillä adaptogeenit auttavat elimistöä kestämään paremmin erilaisia stressitekijöitä.

  Luonnollisesti kun mieliala on korkealla, niin immuniteettikin on korkealla. Tyytymättömyyshän laskee tutkimustenkin mukaan heti immuniteettia ja sairastumisalttius lisääntyy.

  Mielialaa kohottavia ja emotionaalista tasapainoa parantavia kukkaterapeuttisia valmisteita kannattaa myös käyttää. Suomalaisista kukkaterapiauutoksista mainittakoon mm. siankärsämö, voikukka, nokkonen ja mustikka."  10.7.2009: "Kierrätetään ravinteita, ei muuntogeenejä" -kiertue 10.-17.7.2009,
  lisätietoja täältä (selaa alaspäin).
  "Itämeri tarvitsee nopeita ratkaisuja ravinnekuormituksen vähentämiseen. Luomutuotanto on yksi kiinnostava mahdollisuus ehkäistä ravinteiden valumista vesistöön, toteavat muun muassa BERAS-tutkimushankkeen tutkijat. Peltomaan prosesseja tukemalla ja kierrättämällä eloperäisiä ravinteita takaisin pellolle, voidaan ehkäistä ravinnevalumia merkittävästi.

  Lähiruokaa halutaan nyt kouluihin, ravintoloihin ja koteihin. Laadukas ruoka on tuoretta ja tuotettu niin, että ravinnetasapaino on kohdallaan.

  Geenimuunneltujen kasvien viljely Suomessa voi haitata luomutuotantoa merkittävästi, jos rinnakkaiselolaissa ei huomioida GMO-vapaiden tuottajien oikeuksia. Kiertueella vieraillaan GMO-vapaaksi julistautuvilla maatiloilla.
  Tapahtumiin ovat kaikki tervetulleita keskustelemaan - kuluttajat, viljelijät, poliitikot ja tutkijat! Kaikkiin tilaisuuksiin vapaa pääsy."

  Voit myös allekirjoittaa adressin GMO-vapaan Suomen puolesta täällä.


  3.6.2009: Luonnonkukkien päivää vietetään tänä vuonna su 14.6.2009 kaikissa Pohjoismaissa. Täältä löydät tietoa eri puolilla Suomea järjestettävistä opastetuista kasviretkistä. Kaikkiaan retkiä järjestetään 91; Hyvinkäällä tutustutaan Vaiveron Myllytilan pihapiiriin klo 10-12.30. Retken järjestää Hyvinkään ympäristönsuojeluyhdistys ja se on maksuton.


  1.6.2009: Pikiöljyä on nyt saatavilla myös isommissa pakkauksissa Hyvinkään varastolla. Pakkaus- ja hintatiedot täältä.


  27.5.2009: WUP-pesupähkinät ovat saaneet ECOCERT-sertifioinnin!
  ECOCERT –sertifikaatti määrittää vaatimustason, joka takaa sertifioitujen tuotteiden aidon, kattavan, ympäristöä kunnioittavan, kokonaisvaltaisen ja vastuullisen valmistuksen aina raaka-ainekasvien kasvattamisesta lopputuotteen valmistamiseen asti.
  ECOCERT -sertifikaatti takaa, että kuluttajan ei tarvitse spekuloida tuotteen ekologisuutta raaka-aineiden, pakkauksen tai valmistusprosessin vuoksi.

  27.5.2009: Lavera & LAVERÈ ; Euroopan paras vihreä kosmetiikkabrandi!
  Itsenäinen, eurooppalainen Öko-Test Cosmetic and Wellness Guide 2008-julkaisu rankkasi laveran parhaaksi vihreäksi kosmetiikkabrandiksi ohi toiseksi ja kolmanneksi tulleiden Dr. Hauschkan ja Weledan. Tunnustus tuli yritykselle parhaimpien ja laadukkaimpien raaka-aineiden käytöstä. Kaiken kaikkiaan vertailussa oli 33 yritystä mukaan lukien maailmanlaajuisesti menestyneitä brandeja. Olemme iloisia ensimmäisestä sijasta ja itsenäisen organisaation antamasta tunnustuksesta, että käytämme tuotteissamme todistetusti ensiluokkaisen turvallisia raaka-aineita ja ympäristöystävällisiä pakkauksia. Eurooppa on tiukan testauksen, sertifioinnin ja haitallisten raaka-aineiden poistamisen edelläkävijä ja Öko-Test ja BDIH ovat merkittävimpiä organisaatioita, jotka auttavat kuluttajia ja jälleenmyyjiä tekemään terveellisiä ja turvallisia valintoja.


  2.3.2009: Ensi lauantaina Pieni Ekopuoti on mukana Naisten Messuilla (la 7.3.2009 klo 11-15, Urakantalo, Hyvinkää). Messujen teemana on naisen hyvinvointi, terveys ja arkielämän tarpeet. Tervetuloa tutustumaan osastoomme!  2.3.2009: Viikonlopun massiivinen sivujen päivitysoperaatio on saatettu loppuun. Rakenteiden täsmennyksen lisäksi valikoimaan on tullut runsaasti uusia tuotteita. Katso tarkemmin esim. "Uutuudet"-osiosta.  11.2.2009:


  21.1.2009: Nyt löydät tuotteemme myös lahjatavaraliike Janessa Deco & Delistä Hyvinkään rautatieasemalta. Poikkea sisään!  28.12.2008:

  Sivuston päivitystä jatketaan vielä, mutta perusta on nyt kunnossa, joten: tervetuloa Pieneen Ekopuotiin!

  Paluu etusivulle  design © Jenniina Jokinen 2008, background © Inspiration gallery, tekijänoikeuslailla suojattu.